Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért fáj gyakrabban a hátunk 50 éves kor után?
  2023-12-13 18:37:45, szerda
 
  Miért fáj gyakrabban a hátunk 50 éves kor után? - Két nagyszerű italrecept ízületi fájdalomra

Amikor betöltjük az 50. életévünket, azt tapasztalhatjuk meg, hogy egyre több mindenünk fáj. A hátunk is mintha gyakrabban fájna, mint más testrészünk. De mi ennek az oka? Miért érzünk intenzív fájdalmat a hátunkban a kor előrehaladtával? Mutatjuk a válaszokat.

Amennyiben ülőmunkát végzünk és sokat ülünk egyhuzamban, úgy ez oka lehet a hát fájdalmának. Ilyenkor az ízületek merevvé válnak, ami megnehezíti a mozgást, és ez a hát mozgékonyságára is kihat. A merev ízületek és a ,,letapadt" izmok nagyon is okai lehetnek a fájdalom kialakulásának. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a hosszú ideig tartó, huzamos ülés ráadásul degenerációt okoz a porckorongokban és a gerincben is, ami szintén nagyfokú fájdalommal jár együtt. A legjobb, amit tehetünk, ha óránként felállunk és alaposan megnyújtóztatjuk a végtagjainkat. Végezzünk néhány nyújtógyakorlatot is, ami jót tesz az izmoknak, így a hátunk fájdalma is nagyon sokat enyhülhet.

A dohányzásról mindenki tudja, hogy mennyire egészségtelen. Sokféle rákos megbetegedés oka lehet, azonban még a vér áramlására is nagyon negatívan hat. Ha csökken vagy lassul a véráramlás, az negatívan hat a porckorongokra, ami szintén oka lehet a gerinc és a hát fájdalmának. Egy tanulmány pedig igen meglepő dologról számolt be. Azok az emberek, akik dohányoznak, sok mindenre másként reagálnak és az agyuk is másként működik, például sokkal rosszabbul reagálnak a fájdalomra, így a hát fájdalmára is.

A magas sarkú cipő is nagyon rossz a csont és vázrendszer egészségének. Nemcsak a hát fájdalmáért tehető felelőssé, hanem a lábak és az ízületek fájdalmáért is. Lehet, hogy huszonévesen még nem voltak ilyen problémáink a magas sarkú cipő miatt, de ötvenéves kor fölött sokkal kényelmesebb lábbelire kell váltanunk.

A stressz sok betegség okozója lehet. Azok, akik gyakran szenvednek stressz miatt, többet panaszkodnak hát-, nyak- és vállfájdalomra is. A stressz gyulladást kelt a szervezetben, és ez is oka lehet a hát fájdalmának. Ennek elkerülése érdekében is nagyon lényeges, hogy mozogjunk, hiszen a testedzés nemcsak a testi fájdalmakat csillapítja, de még a stresszt is csökkenti.

A szervezetünkben kialakult fájdalom a gyulladás talaján jön létre. Ha szeretnénk a fájdalmat csökkenteni, akkor nagyon fontos, hogy a gyulladást csökkentsük, mert így a fájdalom is jelentősen enyhülni fog. A következőkben olyan recepteket közlünk, amelyek nagyon hatékonyak a gyulladás csökkentésében.

Kurkumás tej hozzávalói:
1 pohár meleg tej,
fél teáskanál kurkuma,
fél teáskanál méz.

Elkészítése:

Melegítse meg a tejet, majd keverje hozzá a kurkumát és a mézet. A kurkuma olyan antioxidáns, amely nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében, ízületi gyulladás esetén is jó szolgálatot tesz.

Gyömbéres zöld tea hozzávalói:
víz,
zöld tea,
egy ujjnyi gyömbér.

Elkészítése:
Forraljon fel vizet, adja hozzá a lereszelt gyömbért és a zöld teát. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. Mind a zöld tea, mind a gyömbér remek fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megnyújtóztatjuk, tapasztalhatjuk, porckorongokban, mozgékonyságára, szervezetünkben, előrehaladtával, csökkentésében, porckorongokra, vállfájdalomra, kialakulásának, egészségtelen, következőkben, végtagjainkat, dohányzásról, panaszkodnak, megbetegedés, szervezetben, kényelmesebb, degenerációt, egészségének, huszonévesen, dohányoznak, elkészítése, fájdalmának, fájdalmáért, antioxidáns, testrészünk, megnehezíti, problémáink, életévünket, rendelkezik, fájdalommal, csökkentsük, csillapítja, fájdalmakat, vázrendszer, ízületek merevvé, merev ízületek, fájdalom kialakulásának, hosszú ideig, hátunk fájdalma, dohányzásról mindenki, tanulmány pedig, magas sarkú, ízületek fájdalmáért, stressz gyulladást, testedzés nemcsak, testi fájdalmakat, szervezetünkben kialakult, gyulladás talaján, fájdalmat csökkenteni, gyulladást csökkentsük,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png kislány  Soha ne kedvezz...  Akarat  Rátalálsz  Jó éjszakát  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Hogy lehet megtartani  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  A kételkedés kezelése  Png telefon  Hogy lehet megtartani  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Szívem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Idő  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Facebookon kaptam  Png lepke  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Erdőn  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Hiányzik  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ízületek merevvé, merev ízületek, fájdalom kialakulásának, hosszú ideig, hátunk fájdalma, dohányzásról mindenki, tanulmány pedig, magas sarkú, ízületek fájdalmáért, stressz gyulladást, testedzés nemcsak, testi fájdalmakat, szervezetünkben kialakult, gyulladás talaján, fájdalmat csökkenteni, gyulladást csökkentsük, következőkben olyan, gyulladás csökkentésében, kurkuma olyan, ujjnyi gyömbér, lereszelt gyömbért, zöld teát, gyömbér remek, megnyújtóztatjuk, tapasztalhatjuk, porckorongokban, mozgékonyságára, szervezetünkben, előrehaladtával, csökkentésében, porckorongokra, vállfájdalomra, kialakulásának, egészségtelen, következőkben, végtagjainkat, dohányzásról, panaszkodnak, megbetegedés, szervezetben, kényelmesebb, degenerációt, egészségének, huszonévesen, dohányoznak, elkészítése, fájdalmának, fájdalmáért, antioxidáns, testrészünk, megnehezíti, problémáink, életévünket, rendelkezik, fájdalommal, csökkentsük, csillapítja, fájdalmakat, vázrendszer, csökkenteni, egyhuzamban, szolgálatot, fájdalmára, rosszabbul, fájdalomra, áramlására, gyakrabban, hozzávalói, gyulladást, jelentősen, véráramlás, amennyiben, elkerülése, hatékonyak, recepteket, italrecept, szeretnénk, szenvednek, válaszokat, fájdalmat, melegítse, testedzés, reagálnak, végezzünk, felállunk, gerincben, forraljon, gyulladás, kialakult, gyömbéres, csökkenti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.